Nødhjelp til flyktninger i Ukraina

image_6483441_3
østukraina3

Den langvarige krigen og urolighetene mellom Ukraina og Russland har pågått siden Russland brått annekterte Krim-halvøya i 2014. Torsdag 24. februar 2022 ble Ukraina invadert av Russland. Tusenvis har måttet forlate sine hjem på grunn av denne forferdelige krigen. Mange flykter vestover innad i landet til der hvor vårt hjelpearbeid har hovedbase.  

Våre ansatte i Ukraina begynte å ta i mot flyktninger allerede i februar når invasjonen startet. I løpet av 2022 har over 80 lastebiler med humanitær hjelp komt fra både Norge og Europa. Dette inkluderer trailere som har kommet med matforsyninger kjøpt av oss fra Tyskland og Polen, i tillegg til hjelpesendinger fra Norge. Det produseres for fullt i våre drivhus, bakeri, kjøkken og på gården vår slik at vi kan hjelpe enda flere. Modige pålitelige sjåfører som våre ansatte kjenner reiser innover i landet for å levere nødhjelp til krigsutsatte områder. 

 

Ønsker du å bidra?

Vi ønsker å gjøre noe for de mange flyktningene som kommer og trenger vår hjelp! 
Dette kan du gjøre for å hjelpe flyktningene:

Økonomisk bidrag:

  • Kontonummer: 3212.20.34037(merkes med flyktninger).
  • Vipps nr.: 85130 (merkes med flyktninger). 
 

Når Krim-halvøya ble annektert av Russland i 2014, opprettet Stiftelsen KPK-Ukraina en bankkonto i Slovakia for å være på den sikre siden. Det fører til at vi ikke blir berørt økonomisk av krigen =pengene du gir kommer til rett sted!

Praktisk hjelp:

Dette er det stort behov for akkurat nå:
– Madrasser
– Sengeklær(dyner, puter, laken, dynetrekk).
– Tepper
– Telt
– Liggeunderlag
– Soveposer
– Aggregat
– Varme ytterklær til både barn og voksne.
– Tørrmat(ris, sukker, matolje, mel osv.)
– Medisinsk utstyr(IKKE utgått dato)
– Reisesenger til barn/baby
– Utstyr til baby (kremer, våtservietter, tørre engangskluter, bleier, talkum osv.)
– Hygieneartikler

Bønn:

Vi tror at bønn kan gjøre en forskjell. Dere som ønsker det kan være med å be. Be om at det ukrainske folket skal kjenne fred og styrke i en svært krevende tid. Be for beskyttelse for de som er særskilt utsatte i krig: barn, gravide, eldre, syke og mennesker med funksjonshemming. Be om visdom for de som styrer landet og tar viktige avgjørelser. Be om styrke og beskyttelse for de mange som er i nød og for de ukrainske militære styrkene som kjemper for fred og frihet. Be om at de skal kjenne at Gud er nær, kjenne Hans kjærlighet og trøst i en så ufattelig vanskelig tid.

Tusen takk for ditt bidrag!

Nødhjelp i krigen

Her kommer en hilsen fra Ukraina til oss i Norge.

Mercy Farm

Hjelpesendingene tas imot her på Mercy Farm nå.