Mercy Farm

IMG_4936
IMG_4944

Gården Mercy Farm ble offisielt åpnet i august 2016. Dette ble mulig på grunn av en norsk giver som investerte og gav midler til dette. Målet med gården er at den skal skape arbeidsplasser. Giveren har investert i jord, bygninger og eiendom, og så skal driften være selvfinansiert. Arbeidsledigheten er svært høy i Ukraina, spesielt blant rom-folket. Gården gir arbeidsplasser til mange som har behov for arbeid, og som dermed får en fast inntekt og mer stabilitet. Mercy Farm har 60 ansatte nå.

Gården omfatter i dag:

  • 360 dekar dyrket jord
  • 21 drivhus
  • Lagerbygg
  • Storkjøkken
  • Bakeri
  • Butikkutsalg
 
 

Produksjon

Det dyrkes totalt 22 ulike typer grønnsaker og salater i drivhusene, blant annet 13 000 planter med snack-agurk(ble høstet 34 tonn i mai 2020), 4 sorter tomat, 5 sorter paprika, rødbeter, kål, salat, purre, selleri, knutekål og squash. 
På friland dyrkes det poteter (130 mål), mais, løk og gulrot, korn og andre grønnsaker. Dyrking av blomster gir også en god inntekt, samt salg av jordbær med 300 korger solgt daglig i sesongen.
 

Bakeri

Bakeriet er en god inntektskilde med baking av 4000-5000 brød og over 10.000 varianter av boller hver uke. 

I kaféen blir det solgt bakervarer, kaffi og grønnsaker som er produsert på gården. Mange i nærområdet reiser innom og kjøper varer her. 

Storkjøkken

På storkjøkkenet blir det produsert varm mat. Behovet for mat har økt enormt siden krigen startet. Nå produseres det omtrent 3000 varme måltider hver eneste dag som distribueres ut til flyktninger, barn, mennesker med funksjonshemming, eldre og hjemløse.

Mottak for hjelpesendinger og flyktninger

Over 100 lastebilder har ankommet lageret på Mercy Farm med humanitær hjelp fra både Norge og Europa siden krigen startet. Vi er også takknemlige for at vi kan tilby husly til mange flyktninger her på gården. Vi ønsker at Mercy Farm kan fortsette å være et sted hvor mange kan få hjelp og arbeid.

 

Ønsker du å bidra? 

Gjennom ordningen «Lapskauspartner» kan du bli fast giver og dermed støtte produksjon av porsjoner. Prisen for et varmt måltid koster 14,50 norske kroner å produsere. Dette tilsvarer en næringsrik porsjon varm mat og brød. For 200 norske kroner i måneden tilsvarer det produksjon av 13 måltider og 10 hele brød. Trykk her for å gå direkte til skjema eller ta kontakt med oss dersom du ønsker å bli lapskauspartner. 

Gården som skaper arbeidsplasser

Matproduksjonen på gården gir 3000 måltider hver eneste dag som er til hjelp for mange i nød.
I tillegg gir gården arbeidsplasser i nærmiljøet. 

Mottak for hjelpesendinger og flyktninger

Hjelpesendingene tas imot her på Mercy Farm.
Samtidlig får flyktninger finne ro og husly. 
Produksjonen er i gang for fullt både i drivhusene, bakeriet, kjøkkenet og på jordene. 

Kaféen

Kaféen er en god inntektskilde for gården. 
Her blir det solgt bakervarer, kaffi og grønnsaker som er produsert på gården.
Mange i nærområdet reiser innom og kjøper varer her. 

Informasjon om gården

Bli bedre kjent med gården vår og hva som er viktig for oss i produksjonen av sunn og bærekraftig mat.

Produksjon og utdeling av mat

Gjennom ordningen lapskauspartner får mange faste ukentlige måltider, se mer her i denne videoen.

Oversiktsvideo over Mercy Farm

Se filmen som viser hele gården.