Mercy Farm

oversikt bilde
mercy farm

Gården vår ble offisielt åpnet i august 2016. Den befinner seg omtrent 20 minutter nordøst for byen Uzhgorod. Mercy farm er en investering som ble mulig på grunn av en norsk giver som ønsket at målet med gården skulle skape arbeidsplasser. Giveren har investert i jord, bygninger og eiendom, mens målet er at driften skal være selvfinansiert. Arbeidsledigheten er svært høy i Ukraina, spesielt blant rom-folket. Gården gir arbeidsplasser til mange som har behov for arbeid, og som dermed får en fast inntekt og mer stabilitet. Det er omkring 40 faste ansatte på gården, og enda flere under innhøstingen. 

Gården omfatter i dag:

  • 360 dekar dyrket jord
  • 21 drivhus
  • Lagerbygg
  • Storkjøkken
  • Bakeri
  • Butikkutsalg
 
Det dyrkes totalt 22 ulike typer grønnsaker og salater, blant annet 13 000 planter med snack-agurk(ble høstet 34 tonn i mai 2020), 4 sorter tomat, 5 sorter paprika, rødbeter, kål, salat, purre, selleri, knutekål og squash. 
På friland dyrkes det poteter (130 mål), mais, løk og gulrot. Dyrking av blomster gir også en god inntekt, samt salg av jordbær med 300 korger solgt daglig i sesongen.
 
Bakeriet er en god inntektskilde med baking av 4000-5000 brød og 10.000 varianter av boller hver uke. 

I butikken blir det solgt bakervarer, kaffi og grønnsaker som er produsert på gården. Mange i nærområdet reiser innom og kjøper varer her. 

På storkjøkkenet blir det produsert varm mat. I løpet av en uke lages det 5500-6000 måltider med lapskaus som distribueres ut til barn, hjemløse og eldre, daglig får dermed 1100-1200 personer utlevert en varm middag.


Ønsker du å bidra? 

Gjennom ordningen «Lapskauspartner» kan du bli fast giver og dermed støtte produksjon av porsjoner. Prisen for et varmt måltid koster 14,50 norske kroner å produsere. Dette tilsvarer en næringsrik porsjon varm mat og brød. For 200 norske kroner i måneden tilsvarer det produksjon av 13 måltider og 10 hele brød. Trykk her for å gå direkte til skjema eller ta kontakt med oss dersom du ønsker å bli lapskauspartner. 

Mer om Mercy Farm

Informasjon om gården

Bli bedre kjent med gården vår og hva som er viktig for oss i produksjonen av sunn og bærekraftig mat.

Produksjon og utdeling av mat

Gjennom ordningen lapskauspartner får mange faste ukentlige måltider, se mer her i denne videoen.

Oversiktsvideo over Mercy Farm

Se filmen som viser hele gården.