Påske- og juleaksjoner​

Hva skjer hver påske og jul?

Vi ønsker å bidra til at julen og påsken kan bli en fin tid midt i alt som er vanskelig. Omtrent 50 000 mennesker får hjelp gjennom påske og juleaksjonene som blir arrangert hvert år. Det pakkes ekstra med mat og godteri som leveres ut til familier, eldre og mennesker med funksjonshemming. Dette gjøres hver jul og påske. 

Under juleaksjonene arrangeres også middager for ensomme, eldre og mennesker som er svaksynte og blinde, funksjonshemmet og døve. Det blir arrangert utdeling av julegaver til barna og et varmt måltid i roma-landsbyer og til mange familier. Dette fører til stor glede for mange av barna som kanskje ikke har fått julegaver før. Grupper fra Norge har i flere år nå reist ned i julen og påsken for å være med på innpakking av esker med mat. De som reiser får også være med å dele ut eskene med mat i tillegg til julegaver til barna. Resten av utdelingen gjøres av våre ansatte i House of Mercy og flere lokale som hjelper til frivillig. Flere barnehager, privatpersoner og skoler i Norge har hatt årlige innsamlinger av julegaver som blir sendt med hjelpesendingene og deretter levert ut til barna.

Ønsker du å bidra?

Dersom du ønsker å bli med på en av våre reiser i påsken eller julen, ta gjerne kontakt med oss for påmelding(NB! Alle reiser til Ukraina er utsatt på ubestemt tid på grunn av krigen). Du kan bidra med julegaver som sendes ned og deretter deles ut (pakkene må merkes med ca. alder og kjønn). Disse kan leveres til et av våre lager, så blir de sendt ned i hjelpesendingen. Du kan også gi et øremerket beløp til jul- og påskeaksjonene. Det koster 250 norske kroner å gi en familie mat og julegaver til jul. Trykk her for å gå direkte til skjema dersom du ønsker å bidra.